De goede doel-game

De helft van je geld wordt omgezet in ‘glucs’, de munteenheid van de game, en gaat integraal naar een goed doel. Alle goede doelen ter wereld kunnen zich hier gratis voor inschrijven.
Door allerlei minigames te spelen kan je extra glucs verdienen, maar ook verliezen aan andere spelers. Op elk moment kan je die glucs inruilen voor echt geld dat dan naar het goede doel van jouw keuze gaat.
Zwarte zoekmachine
Blackle.com is de energievriendelijke versie van ’s werelds populairste zoekmachine, Google.
Doordat de kleur van het scherm overwegend zwart is, verbruikt je PC minder elektriciteit dan bij de normale, witte Google-versie.
Enorme hoeveelheden energie zal je hiermee niet besparen, maar alle kleine beetjes helpen. Zo heeft de site tot op vandaag al meer dan 912 kWh bespaard.
Babyboompje
In de strijd tegen de opwarming van de aarde spelen bomen een belangrijke rol. Ze halen CO2 uit de lucht en compenseren zo de uitstoot van broeikasgassen.
Op mybabytree.org kan je voor 5,5 dollar (4,25 euro) zelf een boompje kopen dat geplant wordt in het regenwoud van Borneo. Wat dit initiatief zo speciaal maakt, is dat je jouw eigen boom ook echt kan zien opgroeien via Google Earth.
Eens het boompje geplant is, krijg je een link toegestuurd met de exacte locatie en kan je van thuis uit jouw boom volgen.
Op grote voet
5,6 hectare, dat is de oppervlakte productieve grond die de gemiddelde Belg jaarlijks nodig heeft om zijn levensstijl te handhaven. Willen we de biodiversiteit behouden en iedereen een eerlijk aandeel geven, zou elke mens recht hebben op 1,8 hectare.
Er is dus werk aan de winkel en daarmee kan je beginnen door de footprintcalculator van WWF te bezoeken.
Aan de hand van tien eenvoudige vragen berekent deze jouw persoonlijke voetafdruk. Verder krijg je handige tips om je afdruk verder te verkleinen.
Bewust shoppen
Duurzaam leven en winkelen is niet altijd even makkelijk. Op debeterekoop.be vind je een pak concrete tips om te consumeren mét oog voor mens en milieu.
Voor nog meer inspiratie kan je de belevenissen van enkele bekende bloggers lezen die de duurzame levensstijl uitproberen. Onder meer mediababe Ann Van Elsen, schrijfster Lulu Wang en radiopresentator Koen Fillet vertellen hoe zij verantwoord consumeren.
De site is ook interactief: bezoekers kunnen zelf tips aanbrengen, commentaar geven of vragen stellen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten